Ядерний шантаж Путіна: ЗМІ розповіли, у чому переконав Сі Цзіньпін диктатора на зустрічі у березні

Наприкінці березня китайський лідер Сі Цзіньпін приїжджав до Москви на переговори із кремлівським диктатором Володимиром Путіним. На зустрічі глава КНР переконав російського президента-агресора не використовувати ядерне озброєння.

Сі Цзіньпін і Володимир Путін

Фото – rg.ru

Видання Financial Times, посилаючись на свої джерела, повідомило, що під час візиту до столиці РФ глава Китаю застеріг російського диктатора від використання ядерних боєголовок в Україні, інформує «НБН».

З березня представники Піднебесної в кулуарах подають відмову Путіна від застосування ядерного озброєння після розмови з Сі Цзіньпіном як заслугу Пекіна.

Старший радник уряду КНР зазначає, що стримування президента-агресора РФ відіграє основну роль у кампанії відновлення зруйнованих зв’язків Китаю з європейськими державами.

У статті наголошується, що китайська влада послідовно виступає проти використання окупантами ядерної зброї в Україні. Однак союзники Києва сумніваються в тому, що Пекін дійсно прихильний до такого стримування, оскільки країна продовжує бути партнером Росії і «мирний план» КНР містить тези Кремля.

Раніше начальник ГУР МОУ Кирило Буданов висловив упевненість у тому, що «друга армія світу» не застосує проти України ядерні боєголовки.

Exit mobile version