Два близькі союзники України виступили проти надання касетних боєприпасів: деталі

Дві країни НАТО, які є також близькими союзниками Української держави, виступили категорично проти надання касетних снарядів країні.

Касетні боєприпаси

Фото - 24 Канал

Про це повідомляє “НБН” із посиланням на “Європейська правда“.

Так, з джерела стає відомо, що представники Іспанії, а також Великобританії виступили проти надання Україні касетних боєприпасів та заявили, що вони зовсім не схвалюють рішення США щодо їх надання для прориву на перших лініях оборони.

Під час спілкування з журналістами глава іспанського оборонного відомства заявила, що її країна зовсім не схвалює і виступає проти рішення США надати Україні касетні снаряди, проте Маргарита Роблес зазначила, що вона поважає рішення суверенної країни.

“Іспанія, виходячи з твердих зобов’язань, які вона має з Україною, також має тверде зобов’язання, що певну зброю та бомби не можуть бути доставлені за жодних обставин… Ні – касетним снарядам і так – допомоги для законної оборони України” – заявляє Роблес.

Подібну промову сказав і прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак. Той зазначив, що в його країні касетні боєприпаси є забороненими.

Раніше у США підтвердили передачу Україні касетних боєприпасів.

Exit mobile version