Саміт НАТО у Вільнюсі: ЗМІ з’ясували, які дві країни не підтримають вступ України до Альянсу

Сполучені Штати Америки та Німеччина виступають проти підтримки вступу України до Північноатлантичного Альянсу на саміті у Вільнюсі, незважаючи на тиск країн-союзників.

Україна і НАТО

Фото – nato.int

Видання Financial Times, посилаючись на чиновників, які обізнані з переговорним процесом, повідомляє, що Вашингтон і Берлін перебувають під сильним тиском держав-союзників з вимогою підтримати інтеграцію України в Альянс напередодні саміту НАТО у Вільнюсі, інформує «НБН».

США та ФРН виступають проти фінального формулювання заяви за підсумками зустрічі на найвищому рівні, в якій міститься повна підтримка України на шляху до вступу в Альянс. Також країни не підтримують надання запрошення Києву для інтеграції держави в НАТО після завершення війни із РФ.

Журналісти стверджують, що інші члени військово-політичного блоку не очікували на таку консервативну позицію від американського та німецького керівництва. У зв’язку із цим лідерам країн-членів організації доведеться доопрацьовувати текст підсумкової заяви вже на заході у Вільнюсі.

Нагадаємо, глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів про свої очікування від майбутнього саміту НАТО.

Exit mobile version