Масштабні обстріли півдня України: у Зеленського повідомили про зміну тактики атак окупантів

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк прокоментував обстріли південних регіонів нашої країни, зокрема удари ЗС РФ по Одесі. Чиновник звернув увагу на зміну тактики атак окупантами.

Атаки РФ на Одесу

Фото – 24tv.ua

У понеділок, 24 липня, у своєму Twitter-акаунті представник Офісу Зеленського повідомив, що армія Путіна оновила терористичну тактику атак на південь України, інформує «НБН».

За словами Подоляка, тепер російські окупаційні сили сконцентрувалися на завданні ударів по історичних місцях міст південних регіонів, демонстративному знищенні Одеси, масштабних спробах убивств мирних українців та руйнуванні портової інфраструктури.

Радник голови ОПУ пояснив, що атаки росіян мають кілька цілей. Кремль хоче остаточно «обнулити» «зернову угоду», закрити Україні будь-який вихід у Чорне море, налякати черговим терором, щоб почалися розмови про можливі «поступки» РФ.

Крім того, Москва хоче змінити міжнародний інформаційний порядок денний, щоб якнайменше говорили про внутрішні проблеми держави-терориста, що вона слабшає і якнайактивніше обговорювали можливу ескалацію війни.

Чиновник додав, що також обстріли півдня України – можливість для росіян реалізувати ненависть до нашої країни, зокрема до Одеси, руйнуючи її пам’ять та історію.

Зазначимо, що 23 липня армія Путіна вдарила по центру Одеси. Окупанти влучили у житлові будинки та найбільший храм у місті – Спасо-Преображенський собор.

Exit mobile version