США хочуть бачити в Гаазі не лише Путіна: в ОПУ розповіли, хто із кремлівської еліти має опинитися на лаві підсудних

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк заявив про готовність США до масштабних арештів політичної еліти держави-агресора. Чиновник розповів, кого Вашингтон хоче побачити на суді в Гаазі, окрім кремлівського диктатора Володимира Путіна.

Володимир Путін і Микола Патрушев

Фото – AFP

В інтерв’ю програмі «Аргумент» радник голови Офісу Зеленського розповів, що президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден відправив три сигнали, наказавши передати докази військових злочинів Росії до гаазького Міжнародного кримінального суду, інформує «НБН».

За словами Подоляка, перший сигнал американського лідера говорить про те, що Вашингтон готовий до масштабних арештів представників політичної еліти держави-терориста.

Другий сигнал президент США адресував країнам, які займають нейтральну позицію, натякаючи на те, що РФ не існуватиме в колишньому вигляді, тому немає сенсу вибудовувати відносини з Кремлем.

Третій сигнал Байдена адресований громадянам країни-агресора, які мають замислитися над тим, чи потрібний їм Путін і чи потрібна їм так звана «СВО».

Представник ОПУ додав, що Америка чекає на видачу ордерів на арешт глави Міністерства закордонних справ Росії Сергія Лаврова, міністра оборони Сергія Шойгу, голови Генштабу армії окупантів Валерія Герасимова, а також секретаря Радбезу РФ Миколи Патрушева.

Раніше у Зеленського відреагували на претензії Путіна до Києва щодо небажання сісти за стіл переговорів з російською стороною.

Exit mobile version