Зеленський висловився щодо тривалості війни з РФ: чи можливий в Україні «сирійський сценарій»

Глава держави Володимир Зеленський висловився щодо тривалості війни Російської Федерації проти України. Президент відповів, чи зможе кремлівський диктатор Володимир Путін реалізувати «сирійський сценарій».

Володимир Зеленський

Фото – president.gov.ua

В інтерв’ю бразильському мовнику Globo Зеленський відповів на запитання, чи може з нашою країною статися те, що відбулося із Сирією, інформує «НБН».

За словами глави держави, президент країни-агресора Володимир Путін не воював у Сирії в тому темпі, в якому він веде бойові дії в Україні.

Український лідер зазначив, що в Сирії «інша війна», наголосивши, що не применшує страждання та горя громадян цієї держави. Президент уточнив, що він порівнює не війни, а обсяг застосування агресії Російської Федерації у двох країнах.

Зеленський нагадав, що в Україні воює вся армія РФ, і наш народ знищив її кістяк. Крім того, весь світ не об’єднався довкола сирійської трагедії, що гарант вважає величезною помилкою.

Глава держави переконаний, що Путін не зможе реалізувати у нашій країні «сирійський сценарій», оскільки «не витримає і 10 років». Бажання Кремля щодо України не змінилися, проте там усвідомлюють, що Росії не під силу повністю окупувати та знищити сусідню державу.

Також в інтерв’ю президент висловився про дипломатичний шлях закінчення війни в Україні.

Exit mobile version