Переговори Ердогана і Путіна: у Зеленського прокоментували телефонний дзвінок кремлівському диктатору

Турецький лідер Реджеп Ердоган зателефонував кремлівському диктатору Володимиру Путіну. На переговори президентів відреагував радник голови Офісу Зеленського Михайло Подоляк.

Реджеп Ердоган і Володимир Путін

Фото – ria.ru

В інтерв’ю «24 каналу» представник Офісу президента України заявив, що Ердоган не виявляє лідерство в переговорному процесі з главою Кремля, займаючи слабку позицію, інформує «НБН».

За словами радника керівника ОПУ, Путін зривом «зернової угоди» принизив африканські держави, Туреччину, яка була гарантом дотримання домовленостей, ООН, «вбив» міжнародне морське право і завдав удару по репутації Альянсу в Чорному морі.

Подоляк звернув увагу на те, що диктатор повертає себе до глобального порядку денного і дає зрозуміти світові, що він має виконувати його забаганки. Тому поведінка Ердогана залишається незрозумілою, адже глобальне лідерство виглядає інакше.

Турецький президент після того, як глава РФ його принизив, зателефонував йому і почав про щось домовлятися. Радник Єрмака зазначив, що Ердоган мав заявити, що кораблі його країни продовжать ходити у Чорному морі і «не дай Боже з ними щось буде». І лише після цього розпочати переговорний процес.

Нагадаємо, що під час телефонної розмови Ердоган та Путін домовилися про візит останнього до Туреччини.

Exit mobile version