Тільки Путін і да Сілва говорять про це – Зеленський відповів на «миротворчі» ініціативи президента Бразилії

Глава держави Володимир Зеленський прокоментував «мирні» ініціативи бразильського лідера Луїса Інасіу Лули да Сілви. Президент пояснив, які наративи кремлівського диктатора Володимира Путіна озвучує політик.

Володимир Зеленський

Фото – president.gov.ua

В інтерв’ю аргентинському виданню La Nació український лідер прокоментував висловлювання да Сілви про «мирне» врегулювання війни з Росією, інформує «НБН».

За словами Зеленського, він не розуміє «миротворчих» пропозицій бразильського президента, які не приносять спокою. Президент звернув увагу на те, що лише Путін та глава Бразилії говорять про надання гарантій безпеки для держави-терориста.

Гарант зазначив, що да Сілва має власну думку і не обов’язково, щоби його думки збігалися з думками російського лідера. Президент нагадав, що Бразилію у світі поважають більше, ніж РФ, оскільки це миролюбна країна.

Зеленський додав, що Путін є колонізатором, який дезінформує, маніпулює та бреше, тому не зрозуміло навіщо погоджуватися з наративами диктатора. Якщо да Сілва щось хоче сказати українському лідерові, їм потрібно сісти та поговорити.

Зазначимо, що нещодавно глава Бразилії поскаржився на те, що Зеленський і Путін не готові до переговорного процесу.

Exit mobile version