Чергова порція брехні від Путіна та Шойгу: в ISW проаналізували їхні заяви на форумі «Армія-2023»

У Російській Федерації щороку проходить форум «Армія», який стартував у понеділок, 14 серпня. Американський Інститут вивчення війни проаналізував заяви кремлівського диктатора Володимира Путіна та голови Міноборони РФ Сергія Шойгу на заході.

Володимир Путін і Сергій Шойгу

Фото – ria.ru

У своєму звіті експерти Інституту вивчення війни, коментуючи форум «Армія-2023», заявили, що влада країни-агресора використовує захід, щоб позиціонувати РФ як «технологічно розвиненого та надійного партнера», інформує «НБН».

За словами аналітиків, глава Кремля та міністр оборони робили шаблонні коментарі, сприяли міжнародному співробітництву проти Заходу, представляючи українські та західні ресурси для нарощування збройних сил як обмежені.

Шойгу похвалився, що ВПК РФ виробив БПЛА, танки, бронемашини та іншу зброю, наголосивши, що можливості обладнання СРСР і Росії нібито перевершують можливості західного. Глава Міноборони повторив наратив Кремля про те, що санкції начебто йдуть на користь країні, яка завдяки їм збільшила вітчизняне виробництво.

Міністр також заявив, що військові арсенали України та Заходу нібито повністю вичерпані. При цьому в ISW стверджують, що держава-терорист не змогла мобілізувати свій ВПК для адекватної підтримки війни.

Під час форуму диктатор вкотре переклав відповідальність за «розпалювання конфлікту» в Україні на західні країни, також звинувативши їх у «нестабільності» в державах Азії, Африки та Латинської Америки.

Нагадаємо, що цього року Путін відмовився бути присутнім на форумі. Учасникам заходу показали відеопослання «вождя».

Exit mobile version