Саркозі закликав до «компромісів» із РФ заради завершення війни: у Зеленського відповіли на скандальні слова екс-глави Франції

Ніколя Саркозі

Фото – ria.ru

В інтерв’ю виданню Le Figaro французький політик закликав до «компромісів» заради завершення російсько-української війни, заявивши, що нібито Кримський півострів завжди належав РФ, а його жителі «почувалися росіянами», інформує «НБН».

Саркозі запропонував провести «референдум» щодо долі Криму, який суворо контролюватиметься міжнародною спільнотою. Радник голови Офісу Зеленського відповів на провокаційні заяви колишнього французького лідера у своєму Twitter.

Представник ОПУ звинуватив колишнього президента Франції у виправданні російської збройної агресії, зазначивши, що така позиція – безпосередня співучасть у багаторічному злочині РФ.

Подоляк зазначив, що Крим та Донбас – це Україна і не можна торгувати чужими територіями, якщо товаришуєш із злочинцями. Єдиний спосіб зупинити війну – привести Росію до поразки.

Нагадаємо, в НАТО запропонували Києву відмовитись від частини українських територій заради завершення війни та інтеграції країни в Альянс.

Exit mobile version