Зеленський розповів, чому ЗСУ не пішли в контрнаступ раніше середини 2023-го

Верховний головнокомандувач ЗСУ Володимир Зеленський озвучив причину, через яку бійці Збройних сил Української держави не починали контрнаступ раніше середини 2023 року.

Зброя ЗСУ

Фото - lb.ua

Як інформує “НБН” із посиланням на український “Інтерфакс“, під час спільної пресконференції з прем’єр-міністром Данії в неділю, 20 серпня, Володимир Зеленський заявив, що українські захисники не могли розпочати контрнаступ раніше через те, що Україна не мала для цього великої кількості необхідної техніки та озброєння.

Дослівно із заяви президента Зеленського:

Українські військовослужбовці не починали контрнаступ раніше 2023-го, бо не мали чим. Ми мали дефіцит танків. У результаті могли загинути тисячі людей, пройшовши один, два, три або п’ять кілометрів. У підсумку поставлена мета, яка потрібна нам усім, не була б досягнута. Адже це деокупація, повна деокупація всієї нашої території. Ось і все. Ось чому ми чекали, поки в нас будуть потужності для цього.

Також український лідер зазначив, що за весь цей час армія Путіна копала окопи і споруджувала укріплення.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, як глава МЗС України Кулеба висловився про контрнаступ ЗСУ і про що глава української дипломатії застеріг західних аналітиків.

Exit mobile version