Зеленський висловився щодо виборів під час війни: президент назвав умови для проведення всенародного голосування

Глава держави Володимир Зеленський висловився щодо виборів наступного року, назвавши умови для організації та проведення всенародного голосування в умовах війни.

Володимир Зеленський

Фото – president.gov.ua

В інтерв’ю журналістці телеканалу «1+1» Наталії Мосейчук український лідер заявив, що для проведення виборів у період воєнного стану необхідно внести зміни до законодавства, Виборчого кодексу та отримати додаткове фінансування, інформує «НБН».

За словами президента, для проведення виборів у звичайний час країні потрібно 5 мільярдів, які він не готовий забирати з бюджету. Зеленський не має наміру організовувати голосування «в кредит», тому західні держави, які наполягають на волевиявленні українців, можуть надати відповідну фінансову підтримку.

При цьому гарант не розглядає сценарій, що Україна житиме без виборів 3, 5, 7 років, і він хотів би провести всенародне голосування протягом року, однак у країні продовжуються бойові дії, крім того, велика кількість громадян виїхала за кордон.

Нагадаємо, що раніше американський сенатор під час візиту до Києва закликав Зеленського провести вибори наступного року.

Exit mobile version