Клімкін висловився щодо реакції Румунії на падіння «Шахеда» на її території: як мав діяти Альянс

Колишній глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін прокоментував дивну реакцію Бухареста на падіння російського дрона-камікадзе на румунській території, пояснивши позицію НАТО стосовно інциденту.

Павло Клімкін

Фото – ua.news

Екс-міністр закордонних справ України в інтерв’ю виданню Оbozrevatel назвав «відверто поганою» реакцію румунського керівництва на падіння «Шахеда» на території його країни, інформує «НБН».

За словами Клімкіна, це не позиція Бухареста – це позиція всього Північноатлантичного Альянсу. Він пояснив, що країни НАТО погодили, що військово-політичний блок всіляко буде утримуватися від того, щоб створити привід для ескалації між Альянсом і РФ.

Дипломат нагадав, що падіння російського БПЛА в Румунії не є поодиноким інцидентом, до цього була Польща. Держави НАТО не могли застосувати 5 статтю статуту організації, проте могли задіяти 4 статтю про спеціальні консультації.

У результаті Кремль сприймає Альянс слабким, хоча це об’єктивно не так. Після падіння дрону окупантів у Румунії країни-члени організації мали цей інцидент розглядати як загрозу безпеці, а не «прикрий інцидент», попереджаючи РФ про наслідки.

Нагадаємо, в МЗС України заявили, що безпілотник армії Путіна під час масованої атаки на нашу країну 4 вересня впав та детонував у Румунії.

Exit mobile version