«Обнулення» антиросійських санкцій в обмін на «зернову угоду»: Кулеба висловився щодо наслідків такого сценарію

Глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба пояснив, чим загрожує скасування санкцій проти країни-агресора в обмін на відновлення «зернової угоди» і хто буде нести відповідальність за наслідки такого кроку.

Дмитро Кулеба

Фото – gettyimages.com

Під час спільної прес-конференції з колегою із Німеччини Анналеною Бербок, яка 11 вересня прибула до Києва, глава зовнішньополітичного відомства України відповів на запитання, чи погодиться наша країна на «обнулення» санкцій проти РФ в обмін на поновлення «зернового договору», інформує «НБН».

За словами міністра, таке питання не може стояти в принципі, оскільки, якщо сьогодні послабити тиск на Росію, завтра окупанти знищать додатковий порт, а Кремль почне шантажувати світ новими вимогами.

Дипломат заявив, що існують «деякі сили», які виступають за поступки Москві у цьому питанні. За словами Кулеби, якщо хтось хоче дозволити сім’ї голови Радбезу РФ Миколи Патрушева збагатитися на пару сотень мільйонів доларів, може знову підключити «Россільхозбанк» до системи SWIFT.

Керівник МЗС України наголосив, що саме ці люди нестимуть відповідальність за наслідки зняття санкцій з держави-терориста.

Нагадаємо, на початку вересня ЗМІ дізналися, що генсек ООН запропонував міністру закордонних справ РФ Сергію Лаврову в обмін на поновлення «зернової угоди».

Exit mobile version