Кулеба підтримав ініціативу введення множинного громадянства в Україні з важливим обмеженням

Керівник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба виступає за введення множинного громадянства у нашій країні. При цьому дипломат вважає, що у цьому питанні потрібно запровадити певні обмеження.

Дмитро Кулеба

Фото- kanaldom.tv

Під час звернення до Світового конгресу українців керівник зовнішньополітичного відомства заявив про необхідність введення множинного громадянства в нашій країні, повідомляє «НБН».

На думку глави МЗС, цей крок Києва допоможе українцям зберегти їхній зв’язок із батьківщиною та розвивати всесвітнє українське суспільство. Дипломат зазначив, що у відповідному питанні потрібно спиратися не на страх роздачі чужих паспортів у країні, а на силу паспорта України у нашій державі та світі.

Кулеба наголосив, що ухвалення рішення про множинне громадянство допоможе мільйонам українців за кордоном зберегти свій український паспорт або отримати його. Крім того, після інтеграції в Європейський Союз український паспорт матиме такий самий статус, як паспорти інших країн-членів ЄС.

Міністр додав, що при цьому потрібно буде заборонити будь-яке подвійне громадянство з Російською Федерацією чи недружніми державами.

Раніше глава МЗС розповів, що перешкоджає появі винищувачів F-16 в Україні.

Exit mobile version