Зеленський відреагував на штурм аеропорту в російській Махачкалі

Глава держави Володимир Зеленський відреагував на погром у Махачкалі РФ. «Пошук» євреїв у дагестанському аеропорту український лідер вважає результатом ненависті до інших народів у країні-агресорі.

Володимир Зеленський

Фото – president.gov.ua

У неділю, 29 жовтня, український лідер прокоментував жахливі кадри із Махачкали на своїй сторінці в соцмережі Х. Президент вважає, що пошук ізраїльських громадян на рейсі з Тель-Авіва в аеропорту Дагестану – не поодинокий випадок у РФ, інформує «НБН».

Гарант заявив, що в країні-агресорі існує масова культура ненависті до інших народів, яку поширюють влада та пропагандисти.

Зеленський нагадав, що за останній рік низка антисемітських заяв пролунала з вуст керівника російського МЗС Сергія Лаврова. Антисемітські висловлювання дозволяв собі й кремлівський диктатор Володимир Путін. Український лідер додав, що риторика ненависті є звичною і для телебачення держави-терориста.

Глава держави зазначив, що з початком інтенсивних бойових дій на Близькому Сході із Москви також звучали антисемітські заяви. Він переконаний, що ненависть до інших націй та антисемітизм глибоко вкоренилися в російському суспільстві, що спонукає його до терору та агресії.

Раніше глава держави назвав історичне досягнення України щодо ЧФ РФ у Криму.

Exit mobile version