В ISW розповіли, що стоїть за жорсткою реакцією Кадирова на заворушення у Дагестані

У вашингтонському Інституті вивчення війни прокоментували реакцію глави Чеченської Республіки Рамзана Кадирова на штурм аеропорту в Махачкалі. Ставленик Кремля наказав своїм силовикам розстрілювати учасників масових заворушень.

Рамзан Кадиров

Фото – rbc.ru

Американські аналітики у своєму звіті пояснили реакцію Кадирова на погром у дагестанському аеропорту. Під час наради в уряді Чечні соратник Путіна високо оцінив звинувачення глави Кремля на адресу західних країн в організації ситуації, яка покликана дестабілізувати РФ, інформує «НБН».

Головний чеченський бойовик наказав МВС та Росгвардії в республіці негайно брати під варту учасників масових акцій або після трьох попереджувальних пострілів випускати їм у лоб кулю.

У ISW вважають, що висловлювання Кадирова свідчать про його стурбованість збереженням уявлення про його непохитну підтримку президента-агресора. Жорсткий наказ для силовиків, на думку експертів, – це демонстрація соратником Путіна його сили авторитарного правління в республіці.

Нагадаємо, що лідер росіян знайшов «український слід» у подіях в аеропорту Махачкали 29 жовтня. У Вашингтоні відреагували на звинувачення Путіна на адресу Києва та Заходу.

Exit mobile version