Жодного членства України в Євросоюзі бути не може: Сійярто пояснив позицію Угорщини

  Влада Угорщини в особі глави зовнішньополітичного відомства Петера Сійярто зробила заяву щодо того, що Україна не може стати членом Європейського Союзу, принаймні зараз.

Петер Сійярто

Фото - liga.net

Як пише «НБН» з посиланням на РБК-Україна, Петро Сіярто зробив заяву щодо того, що зараз, поки в Україні триває війна, наша країна не може вступити до ЄС.

Сіяйрто каже, що війна, якщо Україна вступить до ЄС, «увійде на територію Європейського Союзу, а цього ніхто не хоче. Як наслідок, Україна не може бути прийнята до ЄС зараз і до закінчення бойових дій у державі.

Крім того, Сійярто почав звинувачувати Україну в тому, що в Україні порушують принципи Європейського Союзу, які стосуються національних меншин. Він зазначив:

Єврокомісія також вважає, що Україна не виконала умов для членства, ми не вважаємо своєчасними будь-які подальші кроки у переговорах щодо вступу з Україною.

Насамкінець голова дипломатії Угорщини додав, що Україна зараз перебуває у стані війни і в цій країні нібито не дотримується ні свободи ЗМІ, ні свободи слова. Також в Українській державі не проводяться вибори. Як наслідок, за його словами, для інститутів чи держав-членів Європейського союзу було б абсурдно оцінювати те, як функціонують інститути правової держави в Україні за нинішніх умов.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, які доручення дав президент на тлі готовності України до переговорів щодо вступу до ЄС.

Exit mobile version