В ISW пояснили, що стоїть за заявами Путіна на саміті G20 про Євромайдан і події на Близькому Сході

У вашингтонському Інституті вивчення війни проаналізували онлайн-виступ кремлівського диктатора Володимира Путіна на саміті країн «Великої двадцятки». Експерти розповіли, що стоїть за заявами президента-агресора про події на Майдані у 2014 році та війну на Близькому Сході.

Володимир Путін

Фото – rbc.ru

У середу, 22 листопада, глава Кремля звернувся онлайн до учасників саміту країн «Групи двадцяти». Представники G20 були шоковані тим, що розв’язана Російською Федерацією війна в Україні все ще триває, інформує «НБН».

Аналітики ISW у своєму звіті звернули увагу на те, що президент-агресор спробував показати «лицемірство» засудження Заходом вторгнення РФ в Україну. Путін заявив, що держави нібито мають бути під враженням від «кривавого держперевороту» у 2014 році на Майдані та війни «київського режиму» проти «народу Донбасу».

Російський лідер порівняв події в Україні з війною Ізраїлю проти терористичного угруповання ХАМАС, заявивши про «винищення мирного населення Палестини». Експерти вважають, що такі висловлювання зробили позицію Москви щодо ескалації на Близькому Сході ще більш антиізраїльською.

В ISW дійшли висновку, що на саміті «Великої двадцятки» військовий злочинець спробував використати боротьбу Ізраїлю із палестинськими бойовиками для підриву підтримки Києва західними країнами. Також заяви Путіна говорять про зростання підтримки Кремлем інтересів Ірану у регіоні.

Зазначимо, що глава Америки Джо Байден та китайський лідер Сі Цзіньпін проігнорували саміт лідерів «Групи двадцяти» за участю президента РФ.

Exit mobile version