Штати наполягають, щоб Туреччина дотримувалась санкцій проти Росії та ХАМАС

Наступного тижня заступник міністра фінансів з тероризму та фінансової розвідки США Браян Нельсон вирушить до Туреччини. Мета візиту – обговорення дотримання Анкарою санкцій Вашингтона, введених проти Росії та бойовиків ХАМАС.

Білий дім

Фото - censor.net

Як повідомляє «НБН», про це йдеться у матеріалі авторитетного видання Bloomberg.

Зокрема, стверджується, що чиновник Мінфіну США проведе переговори зі своїми колегами з Туреччини, в ході яких американський представник нагадає, і навіть наполягатиме на тому, щоб турецька сторона виконала односторонні санкції США щодо низки організацій з РФ, а також фінансової діяльності ХАМАС.

Як відомо, минулого місяця американський Мінфін розширив список санкційних осіб у Туреччині, які, за його словами, були прикриттям для угруповання ХАМАС, визнаного Євросоюзом та Америкою терористичною організацією.

Вашингтон також наклав економічні обмеження щодо десятка турецьких фірм і деяких осіб за те, що вони керували інвестиційним портфелем від імені ХАМАС або надавали РФ допомогу в ухиленні від санкцій.

Також США попереджали цілу низку турецьких компаній про можливі санкції, які можуть порушити їхні зв’язки із західною фінансовою системою.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, що Бореель має намір повідомити дату оголошення Євросоюзом 12 пакетів санкцій проти РФ.

Exit mobile version