Боррель назвав «корисну» причину, через яку Лаврова допустили на саміт ОБСЄ

Керівник дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель прокоментував присутність глави зовнішньополітичного відомства Російської Федерації Лаврова на саміті Організації з безпеки та співробітництва у Європі.

Сергій Лавров

Фото - rbc.ru

Як інформує «НБН» із посиланням на «Ліга.НЕТ», за словами Борреля, він підтримує допуск глави МЗС РФ на вищезазначений захід, оскільки «важливо, щоб він особисто почув критику». Про це глава дипломатії ЄС сказав під час прес-конференції з керівником північномакедонського МЗС Дімітаром Ковачовським у Скоп’є.

Так, за словами Борреля, він чудово розуміє невдоволення певних країн Європи щодо рішення Північної Македонії дозволити Лаврову брати участь у зустрічі міністрів. Але, в той же час, на його переконання, рішення про дозвіл Лаврову брати участь у зустрічі

Крім того, Боррель вважає, що російському міністру необхідно почути від інших учасників, чому РФ опинилася в ізоляції після того, як війська Путін здійснили повномасштабне вторгнення в Україну.

Насамкінець глава європейської дипломатії додав:

А вже після цього він повернеться до Москви і доповість главі Кремля про те, що ОБСЄ та ЄС залишаються єдиними в засудженні агресивної поведінки РФ і вважають її протиправною. З цього погляду це буде дуже корисним.

Раніше Боррель пояснив, як ЄС зможе поставити Україні обіцяні 1 мільйон снарядів.

Exit mobile version