Чому Зеленський скасував виступ перед американським Сенатом: посол України у США відповіла

Посол України у Сполучених Штатах Америки Оксана Маркарова пояснила, чому глава держави Володимир Зеленський скасував запланований виступ на таємному брифінгу Сенату.

Володимир Зеленський

Фото – president.gov.ua

В ефірі національного телемарафону дипломат повідомила, що українському лідеру довелося відмовитися від участі у таємному брифінгу Сенату США, оскільки там обговорювалося не лише подальше фінансування Вашингтоном нашої країни, а й внутрішні питання, повідомляє «НБН».

За словами Маркарової, нічого катастрофічного не сталося. Ідея полягала в тому, щоб Зеленський взяв участь в одному з брифінгів американських сенаторів, якщо можна було б долучитися. Оскільки на порядку денному заходу були внутрішні питання, виступ гаранта не відбувся.

Зазначимо, що український лідер мав виступити з промовою перед сенаторами на таємному брифінгу напередодні голосування щодо виділення екстреного пакету військової допомоги, який включає понад 61 мільярд доларів для підтримки нашої країни.

Раніше в інтерв’ю Зеленський розповів, чи тиснуть союзники України на Київ щодо проведення переговорів з Російською Федерацією для завершення війни.

Exit mobile version