Їм здається, що це благодійність – нардеп розповів, як американці сприймають військову допомогу Україні

Народний депутат від партії «Слуга народу», голова постійної делегації України у Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв повернувся із відрядження у США та розповів про ставлення американського суспільства до надання Вашингтоном військової допомоги нашій країні.

США

Фото – ria.ru

В ефірі національного телемарафону Чернєв розповів, що суспільство США у питанні надання допомоги Україні Вашингтоном можна поділити на три групи. Є американці, які, безумовно, підтримують нашу країну в боротьбі з РФ, є ті, хто повністю не підтримують, здебільшого «трампісти», і скептики, інформує «НБН».

За словами політика, українському керівництву треба працювати з останньою групою американців, оскільки прибічків Трампа переконати неможливо, вони не хочуть нічого чути про підтримку Києва, їх турбують лише внутрішні питання.

Говорячи про причини скепсису громадян США щодо продовження військової допомоги українцям, нардеп пояснив, що вони не бачать всю картину світу. Їм здається, що це просто благодійність, просто добра Америка допомагає демократичній країні перемогти у війні.

При цьому частина суспільства США ніяк не пов’язує підтримку України Вашингтоном із загальною архітектурою безпеки світу, яка впливає на їхню країну.

«Трампістам» дуже зручно використовувати таке середовище, щоб представляти все так, ніби американське керівництво просто витрачає гроші на якусь європейську державу, замість того, щоб спрямовувати фінанси на вирішення внутрішніх питань.

Нагадаємо, що Сенат заблокував законопроект про надання допомоги Україні. Американський лідер Джо Байден різко відреагував на результати голосування.

Exit mobile version