Визначаються з датою зустрічі: ЗМІ повідомили про підготовку переговорів Зеленського та Орбана

ЗМІ повідомляють, що Київ та Будапешт визначаються з датою переговорів українського президента Володимира Зеленського та глави угорського уряду Віктора Орбана. Глава ОПУ Андрій Єрмак та керівник МЗС Угорщини Петер Сійярто обговорювали можливу зустріч лідерів держав під час телефонної розмови.

Віктор Орбан і Володимир Зеленський

Фото – twitter.com/PM_ViktorOrban

Видання DW пише, що керівник Офісу президента України та голова угорського зовнішньополітичного відомства під час телефонної розмови обговорювали організацію переговорів Зеленського та Орбана, інформує «НБН».

У середу, 6 грудня, пресслужба українського президента повідомила, що співрозмовники говорили про можливість переговорів лідерів держав. Також голова Офісу Зеленського та угорський дипломат домовилися працювати над визначенням зручної дати для зустрічі представників Києва та Будапешта.

Крім цього, Єрмак та Сійярто торкнулися питання інтеграції України в Європейський Союз. Керівник ОПУ відмітив прогрес країни на шляху до членства в організації, запевнивши, що Київ повністю виконає всі свої зобов’язання.

Чиновник додав, що українське керівництво сподівається на позитивне рішення саміту ЄС відносно початку переговорів щодо вступу країни в Євросоюз.

Водночас, на сайті МЗС Угорщини повідомляється факт проведення розмови Єрмака та Сійярто без зазначення подробиць переговорів.

Раніше посол США в Угорщині звинуватив уряд Орбана в ігноруванні інтересів держав-членів Альянсу та у зневазі до НАТО.

Exit mobile version