Зеленський висловився про свою розмову з Орбаном в Аргентині

Глава держави Володимир Зеленський на полях інавгурації новообраного аргентинського президента зустрівся із угорським прем'єр-міністром Віктором Орбаном. Український лідер висловився про бесіду із представником Будапешта.

Володимир Зеленський і Віктор Орбан

Фото – reuters.com

У понеділок, 11 грудня, у відеозверненні лідер українців повідомив, що в Аргентині він мав нагоду поговорити з главою угорського уряду, інформує «НБН» із посиланням на Telegram-канал президента.

За словами гаранта, він розмовляв із представником Будапешта максимально відверто, зазначивши, що вони обговорювали «наші європейські справи».

Нагадаємо, раніше глава України та угорський прем’єр-міністр зустрічалися у лютому цього року в рамках саміту лідерів Європейського Союзу у бельгійській столиці. Президент запросив Орбана відвідати Київ, проте той відмовився, незважаючи на те, що інші представники держав-членів ЄС приїжджали до України щонайменше раз, щоб продемонструвати країні свою підтримку.

Як повідомлялося, Орбан перерахував «причини», через які Європейський Союз не повинен розпочинати переговорний процес щодо вступу України в організацію.

Exit mobile version