Шольц розповів про те, як він пропонував Орбану вийти із зали перед голосуванням за початок переговорів з Україною для вступу до ЄС

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц підтвердив, що він зробив прем'єр-міністру Угорщини певну пропозицію, коли вирішувалося питання щодо початку переговорного процесу з Україною щодо вступу до Євросоюзу.

Олаф Шольц

Фото - dw.com

Як повідомляє “НБН“, про це йдеться в повідомленні видання NTV.

Таким чином Шольц запропонував Орбану вийти на відпочинок під час голосування з українського питання. Але він також сказав, що йому не хотілося б робити перерву на каву для угорського прем’єр-міністра Орбана правилом на самітах ЄС, щоб таким чином оминати вето.

Дослівно із заяви Шольця:

Неможливо вирішувати щоразу проблему, виходячи за двері. Це лише для особливих моментів.

Канцлер Німеччини додав, що запропонував Орбану взяти невеликий тайм-аут, щоб дати можливість країнам-членам домовитися про переговори щодо вступу до Європейського Союзу з Українською державою. Орбан після того, як недовго подумав над цим, погодився.

Канцлер ФРН наостанок додав:

Тоді ми вирішили залишити двадцять шість людей у залі. Це саме те рішення, яке було прийнято нами за взаємною згодою відповідно до наших правил. Це не те, що потрібно робити щоразу.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, що Орбан озвучив умову, за якої він погодиться підтримати рішення ЄС виділити Україні 50 млрд євро.

Exit mobile version