Зеленський висловився щодо «заморожування» війни: що мають враховувати партнери України

Глава держави Володимир Зеленський відреагував на чутки щодо «заморожування» війни в Україні. Президент відкинув такий сценарій, пояснивши, які наслідки будуть для Європи, якщо не зупинити агресора.

Володимир Зеленський

Фото – rbc.ua

У ході пресконференції з главою Литви український лідер заявив, що партнери Києва не вимагають погоджуватися на сценарій «заморожування» бойових дій, однак є «різні голоси» на Заході, яких цитують ЗМІ, інформує «НБН».

Зеленський закликав звернути увагу на риторику кремлівського диктатора Володимира Путіна, який дає зрозуміти, що він не збирається зупинятися і, як і раніше, має намір захопити Україну повністю. Президент зазначив, що іноді невпевненість партнерів у питанні надання нашій країні фінансової та військової допомоги надає сил та хоробрості главі РФ, тому не можна затягувати з їх вирішенням.

Глава держави нагадав, що у разі поразки України у війні наступними жертвами російських «визволителів» можуть стати інші європейські країни, зокрема Молдова, Латвія, Литва та Естонія. Гарант зазначив, що в РФ заговорили також про Фінляндію й Узбекистан.

Зеленський додав, що лідер росіян не закінчить це, допоки Україна та Європа спільними зусиллями «не закінчать його».

Раніше український лідер пояснив, навіщо Москва сигналізує про готовність до переговорів із Києвом.

Exit mobile version