Кулеба зробив заяву про необхідність створити україно-польський альянс у рамках ЄС

Очільник Міністерства закордонних справ України вважає, що вже зараз Київ і Варшава повинні розглянути можливість створення так званого українсько-польського альянсу в рамках Євросоюзу.

Дмитро Кулеба

Фото - facebook.com/UkraineMFA

Як пише “НБН“, з такою заявою дипломат виступив в інтерв’ю журналістам польського видання Uklad Sil.

Я вважаю, що нам уже потрібно обговорювати перспективу створення українсько-польського альянсу в рамках ЄС, оскільки ми надалі станемо двома досить сильними гравцями. Ми зробимо сильнішою Польщу, а Польща зможе зробити нас сильнішими, – вважає міністр.

Крім того, Дмитро Кулеба висловив упевненість у тому, що Києву і Варшаві вдасться знайти спосіб розв’язання двосторонніх пробоїв на шляху до ЄС і не допустити проблеми на кшталт блокування кордону або зернової кризи. Головний український дипломат упевнений, що потрібно починати думати, що разом Україна з Польщею зможуть зробити в ЄС.

Уперше в нашій історії вся Європа, від Лісабона до Києва, стане одним цілим. Причому українці та поляки стануть важливою частиною цього великого проєкту, в якому їм буде відведена своя роль. Я думаю, що саме до такої стратегічної дискусії та партнерства ми повинні прагнути, – зробив висновок Кулеба.

Нагадаємо, раніше Дмитро Кулеба розповів про ризики припинення допомоги Заходу.

Exit mobile version