Лавров висловився щодо «ослаблення» переговорної позиції України: в ISW пояснили, що стоїть за його заявами

У вашингтонському Інституті вивчення війни проаналізували висловлювання глави Міністерства закордонних справ РФ Сергія Лаврова щодо війни та переговорів. Аналітики пояснили, що стоїть за словами путінського міністра.

Сергій Лавров

Фото – ria.ru

В ISW звернули увагу на слова глави МЗС РФ Сергія Лаврова про «послідовне і наполегливе» досягнення Росією цілей так званої «спецоперації». Дипломат говорив про «денацифікацію», «демілітаризацію» сусідньої країни, а також про вимогу до НАТО щодо відмови від прийому нових членів до Альянсу, інформує «НБН».

Аналітики нагадали, що ці цілі 24 лютого 2022 року озвучував президент-агресор Володимир Путін, які в його уяві рівносильні повній капітуляції Києва та Заходу.

Міністр закордонних справ лише повторив, що ці цілі залишаються незмінними. Також глава зовнішньополітичного відомства РФ представив Україну як не суверенну державу, зазначивши, що нібито на Заході мають вирішувати питання з переговорами про завершення війни, звинувативши союзників Києва у небажанні розпочати діалог із Москвою.

Дипломат заявив, що чим довше Захід затягує з переговорами, то нібито складніше йому буде домовлятися з РФ.

У ISW зазначили, що Кремль розраховує на те, що тривалість бойових дій дозволить окупаційним військам захопити більше територій України, і що перебіг війни послаблюватиме переговорну позицію Києва.

Зазначимо, Лавров також закликав Захід «не фантазувати» про те, що він може якось перемогти РФ.

Exit mobile version