В Україні може бути побудовано перший платний автобан: Шмигаль зробив пропозицію Польщі

Глава українського уряду Денис Шмигаль запропонував Польщі побудувати на умовах концесії автобан до Рівного.

Денис Шмигаль

Фото - liga.net

Як інформує “НБН“, таку заяву прем’єр-міністр України озвучив під час спільного брифінгу з польським колегою Дональдом Туском, який сьогодні прибув до Києва.

Я озвучив пропозицію прем’єр-міністру вивчити можливість участі польської сторони в будівництві автобану Краковець – Львів – Броди – Рівне. Цей автобан стане продовженням найдовшої автомагістралі в Польщі А4, яка також є продовженням і частиною пан’європейського коридору E40, – сказав Шмигаль.

За словами українського прем’єра, подібний проєкт міг би стати історією успіху як для України, так і для Польщі.

На сьогодні від Краковця до Львова веде дорога М-10 протяжністю 60 кілометрів, а від Львова до Рівного – 211 км трасою М-06.

Будівництво нової платної дороги за маршрутом Краковець-Рівне мали намір почати ще 2022 року. Раніше в Кабміні повідомили, що завдяки автобану час, за який водії зможуть долати маршрут, може зменшитися з 4 годин 20 хвилин до 2 годин 30 хвилин. Дорога розрахована на швидкість 130 км/год.

Відповідно до закону концесійні дороги мають проходити паралельно до наявних, щоб у водіїв було право обирати: їхати платною дорогою чи безкоштовною.

За словами Шмигаля, Україна також пропонує Польщі побудувати чотири додаткові пункти пропуску.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про зустріч Зеленського та Дональда Туска.

Exit mobile version