Зеленський провів зустріч із Туском: президент України анонсував новий оборонний пакет для ЗСУ

Український президент Володимир Зеленський після завершення зустрічі з польським прем'єр-міністром Дональдом Туском повідомив, що Київ отримає від Варшави новий пакет озброєнь.

Зеленський і Туск

Фото - liga.net

Як інформує “НБН“, про це глава держави написав на своїй сторінці в мікроблозі Х.

У нас є новий оборонний пакет від Польщі. І ми цінуємо таку незмінну допомогу. Також є нова форма нашої взаємодії для більшого масштабу придбання зброї для українських потреб – це кредит польських партнерів для України, – зазначив Зеленський.

Президент також додав, що вони провели з Туском “дуже продуктивні” переговори з усіх аспектів двосторонніх відносин України та Польщі.

Сьогодні ми обговорили з паном прем’єр-міністром і можливості майбутнього спільного виробництва зброї. Дякую за підтримку України!, – зазначив Зеленський.

За результатами візиту Туска стало відомо, що Варшава приєдналася до декларації країн “Групи семи” про “гарантії безпеки” для України. Таким чином, обидві держави почнуть роботу над двосторонньою безпековою угодою. Окремо Дональд Туск запевнив, що Польща підтримає швидкий вступ України до ЄС. Надалі польський уряд призначить уповноваженого з питань відновлення України.

Нагадаємо, раніше ми вже паисали про те, як Зеленський відповів на слова Трампа про те, що він швидко завершить війну в Україні.

Exit mobile version