Не для атак на Москву – Кулеба розповів, що мають намір знищувати ЗСУ за допомогою ракет Taurus

Глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба не втрачає надії на те, що Берлін все ж таки ухвалить рішення про постачання німецьких крилатих ракет Taurus в Україну. Дипломат розповів, для якої мети Силам оборони потрібна ця зброя.

Дмитро Кулеба

Фото – mfa.gov.ua

В інтерв’ю німецькому виданню Bild керівник українського зовнішньополітичного відомства повідомив, що Київ продовжує вести переговори з Берліном щодо надання далекобійних ракет Taurus для ЗСУ, інформує «НБН».

Дипломат зазначив, що все залежить від політичних обставин, вимог фронту та фактичних потреб. Вкотре глава МЗС запевнив, що Силам оборони не потрібна західна зброя великої дальності для атак на Москву або на іншу територію країни-агресора.

Міністр уточнив, що Збройним силам України важливо отримати Taurus, щоб за допомогою цих ракет знищувати військову інфраструктуру «другої армії світу» по лінії фронту на території нашої держави.

Нагадаємо, що минулого тижня в Берліні спробували виправдатися через відмову від передачі Taurus Україні. У Шольца заявили про недостатні обсяги виробництва таких ракет, щоб надавати їх іншим країнам.

Exit mobile version