РФ створює умови для провокацій проти Грузії та країн Балтії: в ISW розповіли про тактику Кремля

У вашингтонському Інституті вивчення війни заявили, що держава-терорист створює умови для гібридних провокацій проти Грузії та країн Балтії. Для цього російська влада часто використовує поняття «співвітчизників за кордоном».

Кремль

Фото – zaks.ru

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що представники Кремля вигадують провокації проти країн Балтії та Грузії. Для цього керівництво РФ використовує поняття «співвітчизників за кордоном», щоб претендувати на особливі привілеї для росіян, які проживають за межами країни-агресора, інформує «НБН».

Експерти звернули увагу на те, що 6 лютого МЗС РФ викликало до Москви повірених у справах Естонії, Латвії та Литви. Причиною стала «відсутність належної реакції» Таллінна, Риги та Вільнюса на неодноразові звернення Москви забезпечити безпеку на виборах президента Росії у березні.

Речниця зовнішньополітичного відомства держави-терориста Марія Захарова погрожувала «серйозним протестом серед росіян» у разі будь-яких зривів на виборчих дільницях РФ у країнах Балтії.

Водночас, глава МЗС Сергій Лавров поскаржився на те, що на Заході розпочалися «русофобські» кампанії впливу, які нібито посилюються, коли відкриваються російські дільниці для голосування.

Американські аналітики зазначають, що заяви рупорів Кремля представляють будь-які дії влади інших держав щодо «переобрання» Путіна як пряму атаку на російських «співвітчизників».

В ISW також нагадали, що президентка Грузії Саломе Зурабішвілі 6 лютого повідомила, що РФ розпочала нову гібридну кампанію проти її країни.

Експерти констатували, що Кремль дестабілізує сусідні держави за рахунок інформаційних операцій навколо «переобрання» російського лідера за кордоном.

Раніше політтехнолог пояснив, чому Путін завжди ігнорує передвиборчі дебати.

Exit mobile version