В ISW пояснили, чому Путін погодився на інтерв’ю з Такером Карлсоном

У вашингтонському Інституті вивчення війни прокоментували інтерв'ю глави Кремля Володимира Путіна американському «журналісту» Такеру Карлсону. Аналітики пояснили, навіщо російський лідер погодився спілкуватися зі скандально відомим трампістом.

Такер Карлсон і Володимир Путін

Фото – ria.ru

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що Путін використав спілкування з «американським Соловйовим» для озвучення західній аудиторії пропагандистських наративів Кремля про історію України та вторгнення РФ на її територію, інформує «НБН».

В інтерв’ю російський лідер продемонстрував, що він все ще прагне знищити державність сусідньої країни та не зацікавлений у переговорах із Києвом для припинення війни.

Диктатор представив «західні правлячі еліти» як перешкоду для діалогу Москви з українським керівництвом, даючи зрозуміти, що Київ нібито не є значущою стороною переговорного процесу.

Крім цього, під час спілкування з Карлсоном військовий злочинець намагався показати РФ «потерпілою стороною», а не організатором вторгнення. Для цього Путін традиційно почав видавати фейки про війну в Україні, яку «у 2024 році розпочали неонацисти». За словами президента-агресора, тоді Москва «почала оборонну кампанію» для захисту «російської нації».

Також глава Кремля під час інтерв’ю «переписав» багатовікову історію сусідньої держави, заявляючи, що українці «не існують» як нація і насправді «є росіянами».

Зазначимо, що під час спілкування з Карлсоном Путін зробив цинічну заяву про переговори Києва та Москви.

Exit mobile version