Політолог пояснив погрози Трампа на адресу НАТО і розповів, чому в Європі бояться його переобрання

Політолог Володимир Фесенко пояснив погрози 45-го президента США Дональда Трампа на адресу держав-членів Північноатлантичного Альянсу. Також експерт розповів, чого бояться у Європі у разі переобрання скандального американського політика.

Дональд Трамп

Фото – ap.org

Фесенко вважає, що погрози Трампа на адресу Альянсу – невдалий меседж НАТО про те, що у разі нападу на територію організації це будуть її проблеми, якщо члени блоку не хочуть витрачати гроші на оборону.

Експерт вважає, що ексглава США не має наміру стимулювати вторгнення росіян в європейські держави, інформує «НБН» з посиланням на «РБК-Україна».

Водночас, союзники Штатів у Європі побоюються, що у разі приходу Трампа до влади Вашингтон перестане бути надійним партнером і солідарність західного світу буде зруйнована.

При цьому аналітик нагадав, що колишній лідер американців не завжди чинить так, як він каже, проте це не виключає ризики для європейських країн. Також політика Вашингтона у разі повернення Трампа у президентське крісло залежатиме від того, хто обійме ключові посади у його команді.

Як повідомлялося, у Держдепі США Трампу нагадали про випадок, коли держави Альянсу стали на захист Америки.

Exit mobile version