Байден це визнає – Зеленський висловився щодо причин виходу захисників із Авдіївки

Глава держави Володимир Зеленський заявив, що ситуація в Авдіївці Донецької області – результат ослаблення допомоги Україні. Президент зазначив, що американський лідер Джо Байден визнає це.

Володимир Зеленський

Фото – rbc.ua

Під час спілкування з представниками ЗМІ на Мюнхенській безпековій конференції президент пояснив, що підрозділи Сил оборони довелося виводити з Авдіївки, оскільки захисникам не вистачало ресурсів для стримування ворога, інформує «НБН».

За словами гаранта, ця ситуація – результат ослаблення військової допомоги нашій країні з боку Заходу, зокрема США. Зеленський зазначив, що американський лідер Джо Байден визнав це.

Командування ЗСУ ухвалило виважене рішення вивести війська з Авдіївки, щоб зберегти життя нашим захисникам.

Глава держави запевнив, що Україна все поверне та нічого не віддасть російським вбивцям. Зеленський додав, що в цьому потрібно бути впевненими щодня, і тоді буде перемога.

Нагадаємо, в Адміністрації Байдена заявили, що Сили оборони були змушені вийти з Авдіївки, оскільки їм не вистачало боєприпасів. Напередодні захисникам доводилося нормувати снаряди через скорочення запасів внаслідок бездіяльності Конгресу США.

Як повідомлялося, у ЗСУ назвали сумарні втрати ЗС РФ за весь час штурмів Авдіївки.

Exit mobile version