Це і кордон Євросоюзу – у МЗС України різко прокоментували агресивні дії польських протестувальників

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко прокоментував ситуацію на кордоні з Польщею. Представник зовнішньополітичного відомства заявив, що немає виправдань агресивним діям протестувальників.

Олег Ніколенко

Фото – mfa.gov.ua

Дипломат на своїй Facebook-сторінці заявив, що наземні кордони залишаються важливими в умовах війни нашої країни з російськими окупантами, тому немає жодних виправдань діям польських протестувальників, інформує «НБН».

Речник МЗС нагадав, що кордон двох країн також є кордоном Європейського Союзу, який не має бути заручником будь-яких політичних інтересів. Він наголосив, що дії радикальних політиків та учасників акції протесту в Польщі підривають економіку та стійкість нашої держави до відбиття агресії росіян.

Представник зовнішньополітичного відомства звернув увагу на те, що на кордоні звучать антиукраїнські гасла, які свідчать про політично вмотивований характер протестів. Ніколенко наголосив, що агресивні дії учасників акції щодо громадян України та їхніх вантажів є неприйнятними.

Речник МЗС закликав Варшаву зберегти рівень солідарності з Києвом, знищити антиукраїнську риторику, провести правову оцінку дій протестувальників та розблокувати кордон.

Нагадаємо, що українська сторона готує запровадження низки обмежень для Польщі у відповідь на блокування кордону.

Exit mobile version