Зеленський розповів, що допомогло Україні вирішити проблему з гострою нестачею боєприпасів для артилерії

Глава держави Володимир Зеленський повідомив, що цієї зими ЗСУ мали майже нульові запаси боєприпасів для артилерії, розповівши, завдяки чому Україні вдалося впоратися з цією кризою.

Володимир Зеленський

Фото – president.gov.ua

Гарант в інтерв’ю телеканалу CBS розповів, що в грудні в українських військ майже не залишилось артилерійських снарядів, що пов’язано із затримкою допомоги від Вашингтона, інформує «НБН».

За словами українського лідера, ситуацію з амуніційною кризою у ЗСУ полегшив масовий випуск безпілотників різної потужності та дистанції, який був запущений у нашій країні за рік до цього.

Зеленський визнав, що російські загарбники скористалися проблемою дефіциту боєприпасів для артилерії у Сил оборони, щоб знищити Авдіївку Донецької області.

Президент додав, що Україна змогла пройти зиму також завдяки союзникам у США та Європі, які допомогли Києву із ракетами для протиповітряної оборони.

Також в інтерв’ю гарант заявив, що президент-агресор Володимир Путін може перенести бойові дії на територію НАТО. Зеленський назвав країни, для яких існує така загроза.

Exit mobile version