У Раді висловилися про зв’язок Telegram зі спецслужбами РФ та назвали умову для блокування месенджера

Голова Комітету зі свободи слова ВРУ Ярослав Юрчишин висловився про зв'язок Telegram із спецслужбами Російської Федерації та назвав умову для блокування месенджера на території нашої країни.

Соцмережі

Фото – pexels.com / Oleksandr Р

Юрчишин в інтерв’ю виданню «РБК-Україна» заявив, що для блокування Telegram на території України потрібно мати чітку аргументацію, наприклад, якщо підтвердиться витік інформації, повідомляє «НБН».

За словами голови Комітету зі свободи слова, ймовірно, у країни-агресора є якийсь контроль над месенджером і немає гарантії, що інформація звідти не потрапляє до російських секретних служб.

Депутат зазначив, що Павло Дуров називає себе власником Telegram і, незважаючи на те, що він має громадянство ОАЕ, відсутні дані про його відмову від паспорта РФ. Також історія з блокуванням месенджером інформації не на користь країни-агресора свідчить про те, що комунікація підприємця з режимом Путіна, ймовірно, зберігається.

Представник Верховної Ради додав, що, якщо Telegram завдасть дуже болючого удару по інформаційній безпеці України, влада вводитиме санкції щодо месенджера.

Раніше начальник ГУР МОУ Кирило Буданов вказав на проблему Telegram для нашої країни.

Exit mobile version