У Верховній Раді назвали обставини, за яких національний телемарафон закриють

Голова Комітету ВРУ з питань свободи слова Ярослав Юрчишин назвав підстави для закриття національного телемарафону «Єдині новини», що цілком може статися вже наприкінці року.

Телемарафон "Єдині Новини"

Фото – forbes.ua

Нардеп в інтерв’ю виданню «РБК-Україна» розповів, що потрібно буде думати про закриття національного телемарафону, якщо він не змінить формат і продовжить транслювати бровадні новини з фронту, втрачаючи довіру українців, інформує «НБН».

Юрчишин повідомив, на сьогодні поки що незрозуміло, що робити з «Єдиними новинами». Можна вирішити, щоб телемарафон залишався в ефірі до кінця війни. Однак фінансова підтримка України з боку партнерів скорочується, внаслідок чого скорочується українська економіка, що означає брак коштів по всіх напрямах.

Чиновник пояснив, що у пріоритеті залишається забезпечення армії, зокрема фінанси на купівлю боєприпасів та перезарядку ЗРК Patriot.

Нардеп зазначив, що якщо довіра українців до «Єдиних новин» не повернеться хоча б частково, почне падати довіра громадян і до влади країни, адже національний телемарафон заявлений як рупор керівництва України.

Представник Верховної Ради додав, що шість телеканалів, які створюють «Єдині новини», вже профінансовані на цей рік. Наприкінці 2024-го буде вирішено питання щодо долі телефону.

Зазначимо, що соціологічні опитування демонструють падіння довіри українців до «Єдиних новин».

Exit mobile version