Зеленський розповів, що потрібно союзникам України для передачі ЗРК Patriot

Глава держави Володимир Зеленський вкотре заявив, що у світі є системи ППО, які могли б допомогти Україні захиститись від атак військ РФ. Президент розповів, що потрібно союзникам, щоб ухвалити рішення щодо передачі ЗРК Patriot Києву.

Володимир Зеленський

Фото – president.gov.ua

У неділю, 7 квітня, український лідер у вечірньому відеозверненні нагадав про те, що нашій країні не вистачає засобів протиповітряної оборони, які вона раніше отримала від Заходу, інформує «НБН».

За словами Зеленського, російські війська щодня завдають ударів по Україні, зокрема від ворожих атак авіаційними бомбами сильно страждає Харків. Політичне та військове керівництво шукає можливості для посилення захисту неба над містом.

Президент наголосив, що партнери Києва бачать, що Україна потребує додаткових систем ППО і світ має почути біль, який загарбники завдають містам Донбасу, Запоріжжя, Харківщини, Сумщини та інших регіонів.

Гарант заявив, що союзникам України для посилення її протиповітряної оборони потрібна лише політична воля. Глава держави підкреслив, що ЗРК Patriot зараз місце саме на території нашої країни, щоб згодом не довелося застосовувати ці комплекси як мінімум по всьому східному флангу Північноатлантичного Альянсу.

Раніше речник Повітряних сил ЗСУ пояснив, чому ППО складно відбивати авіаційні атаки армії Путіна на Харків.

Exit mobile version