Зеленський пояснив, чому Шольц відмовляється надавати Україні далекобійні ракети Taurus

Глава держави Володимир Зеленський повідомив, що позиція канцлера ФРН Олафа Шольца щодо постачання далекобійних ракет Taurus в Україну пов'язана з ядерними погрозами президента РФ.

Володимир Зеленський та Олаф Шольц

Фото – AFP / JOHN MACDOUGALL

Відповідаючи на запитання журналіста німецького видання Bild, український лідер підтвердив, що відмова глави уряду ФРН схвалити передачу крилатих ракет Taurus нашій країні пов’язана із погрозами кремлівського диктатора Володимира Путіна завдати ядерного удару, інформує «НБН».

«Так воно і є», – процитував слова німецького канцлера Зеленський, додавши, що відсутність постачання далекобійної зброї Україні із ФРН навряд чи захистить світ від ядерної загрози з боку держави-терориста.

За словами президента, Київ та Берлін обговорюють передачу крилатих ракет Taurus для ЗСУ. Однак це питання «не таке просте», оскільки Німеччина – не ядерна держава, і ці ракети є найсильнішою системою озброєнь у ФРН, без якої Шольц не може залишити свою країну.

При цьому, як зазначив Зеленський, союзники Києва мають зброю, яка необхідна для виживання України. Гарант додав, що він не розуміє, чому партнери не надають її, маючи на увазі ракети Taurus, ATACMS та винищувачі F-16.

Раніше відмову Шольца передати Україні далекобійну зброю прокоментували у Верховній Раді.

Exit mobile version