Кислиця розповів, скільки ракет, КАБів та «Шахедів» окупанти випустили по Україні з початку року

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця назвав кількість ракет, авіаційних бомб та дронів-камікадзе, якими путінські окупаційні війська випустили по нашій країні з початку року.

Сергій Кислиця

Фото – unian.net

Під час засідання Ради Безпеки ООН дипломат повідомив, що з початку року російські загарбники вдарили по Україні близько 2800 «Шахедами», майже 1000 ракет і майже 7000 КАБів, інформує «НБН».

Кислиця уточнив, що лише 3% ракет, авіабомб та ударних дронів «другої армії світу» вражають військові цілі в Україні, решта 97% б’ють по цивільній інфраструктурі.

Постпред зазначив, що ЗС РФ свідомо націлилася на критичну інфраструктуру нашої країни, зокрема на об’єкти енергетики. Після обстрілу енергосистеми у березні українські ГЕС отримали пошкодження, а також було знищено 80% теплової енергії.

Також дипломат нагадав, що росіяни посилили атаки на Харків, де в березні отримали поранення або були вбиті в результаті ударів загарбників щонайменше 604 цивільних.

Представник додав, що путінський режим має ідентичну «токсичну ДНК» із режимом Гітлера. Кислиця закликав засвоїти уроки історії, зазначивши, що в Радбезі ООН сидять сучасні попередники нацистів.

Нагадаємо, у ніч на 11 квітня армія Путіна здійснила масштабну атаку на Україну. Глава держави Володимир Зеленський повідомив, скільки ракет та безпілотників випустили ЗС РФ по нашій країні.

Exit mobile version