Зеленський заявив, що Грузія та Білорусь мають стати членами ЄС

Глава держави Володимир Зеленський розповів, яким бачить майбутнє Європейського Союзу. Президент заявив, що розширення організації має вийти за перелік країн, які отримали статус кандидата.

Володимир Зеленський

Фото – president.gov.ua

Гарант під час спільної пресконференції з президенткою Європарламенту Робертою Метсолою в українській столиці в четвер, 9 травня, нагадав, що наша країна чекає на кроки Євросоюзу, які необхідні для переговорів щодо її інтеграції в ЄС.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на видання «Європейська правда».

Глава держави наголосив, що Київ виконав усі умови, щоб уже наступного місяця було затверджено переговорну рамку та стартував відповідний процес для вступу України в ЄС.

На думку українського лідера, крім того, розширення Європейського Союзу має вийти за список держав, які отримали статус кандидата. Зокрема, президент вважає необхідним членство в організації Балканських країн, Молдови, а також Грузії та Республіки Білорусь.

Що цікаво, Зеленський не назвав у цьому списку Туреччину, яка має статус кандидата, причому переговори щодо її вступу в Євросоюз зупинені.

Нагадаємо, що торік у грудні турецький лідер Реджеп Ердоган розкритикував ймовірне членство України в ЄС. Президент скаржився, що його держава «стоїть біля дверей» організації понад 10 років.

Exit mobile version