Зеленський розповів про найбільші виклики України у війні, перерахувавши критичні потреби захисників

Глава держави Володимир Зеленський розповів про найбільші виклики нашої країни у війні з Росією, а також перерахував критичні потреби Збройних сил України.

Володимир Зеленський

Фото – president.gov.ua

У вівторок, 11 червня, під час церемонії відкриття Ukraine Recovery Conference-2024 у Берліні гарант нагадав присутнім, що не всі потреби Сил оборони України закриті, а також закликав Захід посилити протиповітряну оборону нашої країни, інформує «НБН».

Зеленський зазначив, що за два роки повномасштабної війни ЗСУ показали, що здатні вибивати ворога з нашої землі та досягати перемог. Зокрема захисники виграли битву за Чорне море.

За словами президента, водночас Силам оборони важливо отримати інструменти, щоб зупинити російський терор ракетами та бомбами, зокрема ЗРК Patriot. Інакше глава Кремля Володимир Путін не буде зацікавлений у пошуку чесного та справедливого миру.

Український лідер нагадав, що з початку повномасштабного вторгнення диктатор розглядає енергетику як інструмент впливу на наше суспільство та підкорення громадян. Тому Київ разом із союзниками мають зробити все, щоб зберегти існуючу генерацію і максимально відновити зруйновану обстрілами критичну інфраструктуру.

Також у ході виступу гарант назвав найбільшу стратегічну перевагу армії країни-агресора у війні.

Exit mobile version