В ISW пояснили, що стоїть за російськими звинуваченнями України у тероризмі

У вашингтонському Інституті вивчення війни пояснили, що стоїть за російськими звинуваченнями України у тероризмі, прокоментувавши заяви начальника Федеральної служби безпеки РФ Олександра Бортнікова.

Кремль

Фото – zaks.ru

У звіті аналітиків ISW сказано, що 11 червня начальник ФСБ на засіданні Російського антитерористичного комітету звинуватив сусідню державу в «нарощуванні зусиль щодо здійснення терактів та диверсій» на території РФ за підтримки США та Північноатлантичного Альянсу, пише «НБН».

Також голова спецслужби поклав на українську розвідку відповідальність за напад на росіян у ТЦ «Крокус Сіті Хол» 22 березня. Американські експерти нагадали, що насправді цей теракт був здійснений підрозділом ІДІЛ і немає жодних доказів щодо причетності України до нього.

В ISW вважають, що Москва регулярно звинувачує сусідню країну у тероризмі з метою підірвати підтримку Києва західними державами. Також Кремль такими висловлюваннями намагається представити Російську Федерацію жертвою агресії України та Заходу.

Раніше американські експерти пояснили, навіщо російська влада час від часу оголошує у розшук українських політичних діячів.

Exit mobile version