Кулеба на Раді ЄС назвав пріоритети у постачанні військової допомоги Україні

Глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба на засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС назвав пріоритети у постачанні військової допомоги Україні, а також закликав Захід прискорити передачу зброї.

Дмитро Кулеба

Фото – unian.net

Під час засідання керівник зовнішньополітичного відомства нагадав, що Україна потребує великої кількості систем протиповітряної оборони Patriot та SAMP/T та постійного постачання ракет до цих комплексів. Також пріоритетом залишається передача артилерійських систем, боєприпасів, БПЛА, систем РЕБ та ракет дальнього радіусу дії.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на пресслужбу МЗС України.

Крім цього, дипломат закликав Захід прискорити постачання військової допомоги Києву, особливо засобів ППО, наголосив на необхідності нарощування оборонної промисловості. Міністр зазначив, що російських загарбників важливо перемогти на території України, щоб забезпечити стабільність та довгостроковий мир у європейських державах.

Кулеба також звернув увагу на те, що зняття обмежень на використання ЗСУ західної зброї для ударів по території країни-агресора дозволило стабілізувати ситуацію на Харківщині. Глава МЗС додав, що Сили оборони вкотре продемонстрували свою здатність перемагати за наявності необхідних засобів.

Раніше дипломат відреагував на заяву Ради ЄС про старт переговорів щодо вступу України в організацію 25 червня.

Exit mobile version