В Офісі Зеленського прокоментували пропозицію Орбана щодо припинення вогню

Заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква прокоментував пропозицію глави угорського уряду Віктора Орбана, яку він озвучив президенту Володимиру Зеленському, щодо припинення вогню.

Офіс президента України

Фото – facebook.com/president.gov.ua

Представник Офісу Зеленського в ефірі національного телемарафону прокоментував пропозицію представника Будапешта щодо припинення вогню. За словами Жовкви, Угорщина – не перша держава, яка пропонує Києву подібний сценарій завершення війни, інформує «НБН».

Чиновник зазначив, що глава держави вислухав угорського прем’єр-міністра і у відповідь виклав усім відоме українське бачення миру, яке є чітким і зрозумілим.

Представник ОПУ нагадав, що для завершення війни Київ має інструмент – Глобальний саміт миру, першу конференцію було проведено минулого місяця у Швейцарії і зараз триває підготовка до другої. Заступник Єрмака додав, що представники держави-терориста зможуть приєднатися до такого заходу, якщо РФ не висуватиме українській стороні ультиматуми.

Нагадаємо, 2 липня Орбан приїхав до Києва, де зустрівся із Зеленським. Глава угорського уряду повідомив, що він запропонував українському лідеру припинити вогонь, щоб «прискорити темпи» мирних переговорів.

Exit mobile version