Зеленський прокоментував «мирні пропозиції» Трампа та розповів, що потрібно для нового наступу ЗСУ

Глава держави Володимир Зеленський прокоментував «мирні пропозиції» кандидата у президента США Дональда Трампа. Також президент розповів, що потрібно для проведення нового наступу Сил оборони України.

Володимир Зеленський

Фото – president.gov.ua

Гарант в інтерв’ю агентству Bloomberg заявив, що якщо 45-й президент США знає, як закінчити війну в нашій країні, він повинен сьогодні сказати про це. За його словами, Україна хоче знати, чи є ризики для її державності та незалежності, інформує «НБН».

Глава держави зазначив, що він готовий зустрітися з опонентом Байдена, аби почути його пропозиції. Зеленський підкреслив, що Київ хоче зрозуміти, чи матиме Україна підтримку Вашингтона в листопаді чи залишиться сама.

Говорячи про ситуацію на полі бою, український лідер спростував повідомлення про глухий кут на фронті, зазначивши, що захисники мають кращі позиції щодо розташування живої сили, ніж кілька місяців тому.

Президент повідомив, що новий наступ Сил оборони України залежить від озброєння бригад. Зеленський оцінив пакет військової допомоги Вашингтона, проте наголосив, що військова техніка дуже довго доставляється на фронт. Гарант додав, що рішення та реальний факт отримання зброї після тривалого очікування – найбільша трагедія війни.

Також в інтерв’ю український лідер анонсував розрив газового контракту із країною-агресором.

Exit mobile version