Зеленський назвав необхідну Україні кількість F-16 та висловився щодо постачання ЗРК Patriot

Глава держави Володимир Зеленський розповів, скільки американських винищувачів необхідно ЗСУ для створення РФ ефективної конкуренції у небі, а також висловився щодо передачі ЗРК Patriot Україні.

Володимир Зеленський

Фото – rbc.ua

Український лідер, відповідаючи на запитання після свого виступу в Інституті Рональда Рейгана у Вашингтоні, заявив, що проблема із західною авіацією полягає у кількості та датах. За словами президента, ЗС РФ щодня використовують проти нашої країни 300 літаків, інформує «НБН».

Гарант нагадав, що для України було рішення про 10-20 винищувачів. Глава держави зазначив, що на тлі авіації армії Путіна навіть 50 літаків – це ніщо. Щоб зрівнятися з ворогом у небі, ЗСУ необхідно 128 одиниць F-16.

Також Зеленський висловився щодо постачання ЗРК Patriot. Український лідер подякував американському керівництву за додаткові комплекси, зазначивши, що їх все одно недостатньо.

Гарант згадав про останню масовану атаку окупантів на Київ. Здавалося б, що столиця добре захищена, проте ворог зміг пробитися через ППО, використавши різні типи нового озброєння.

Раніше британська розвідка заявила, що війська держави-терориста змінили цілі ракетних ударів перед прибуттям F-16 до України.

Exit mobile version